De voordelen van hybride leren

Voordelen van hybride leren

Je hebt als werkgever je zinnen gezet op een in-company cursus van Ziprotech voor je werknemers. Je vraagt je alleen af wat de voordelen van hybride leren dan zijn waar we het de hele tijd over hebben. Is het echt beter dan een gewone theoretische cursus? Wij vinden van wel. Daarom hebben we in deze blog de voordelen van hybride leren voor je op een rijtje gezet. Lees hieronder meer.

Wat is hybride leren?

Je ziet de term vaak voorbij komen op onze website, maar wat houdt hybride leren nou in? Hybride leren is een onderwijsvorm waarbij verschillende onderwijsvormen zo samensmelten dat het elkaar aanvult en een compleet lespakket ontstaat. Dit kan een mix zijn tussen gedeeltelijk thuis leren, terwijl je het andere deel in de klas zit. In ons geval houdt hybride leren in dat de cursus bestaat uit een deel theorie en een deel praktische toepassing van die theorie op de eigen werkplek.

Hybride leeromgevingen worden ook vaak ingezet in het middelbaar beroepsonderwijs. Dit doen ze om een sterke verbinding te maken tussen de kennis die de studenten opdoen op school en de praktijk van de werkplek. Omdat ons aanbod gericht is op technisch personeel, was dit voor ons reden genoeg om dezelfde aanpak voor onze cursussen te hanteren.

Wat zijn de voordelen van hybride leren?

Nu vraag je je natuurlijk af waarom het middelbaar beroepsonderwijs en wij bij Ziprotech zweren bij hybride leren. De reden hiervoor is dat het enkele voordelen met zich meebrengt:

  • De motivatie en betrokkenheid van de werknemers gaat omhoog, omdat ze de relevantie en de waarde van de cursus zien.
  • De kennisontwikkeling en de vaardigheidsontwikkeling van de werknemers verbetert, omdat ze de theorie meteen toepassen en feedback krijgen.
  • Het bevordert de transfer van het geleerde naar de werksituatie, omdat de werknemers de theorie en de praktijk met elkaar verbinden.
  • De innovatiekracht en de prestaties van de bedrijven, omdat de werknemers nieuwe inzichten en oplossingen kunnen genereren.

Hoe Ziprotech hybride leren inzet

Bij Ziprotech zetten we hybride leren in als een innovatief onderwijsmodel. De werknemers leren tijdens onze Hybrid In-Company cursus zowel in de trainingsruimte als op de werkplek.

Zo’n Hybrid In-Company cursus bestaat uit twee onderdelen (linken naar ‘Verschil theoretisch en praktisch leren’): een theoriecursus en een praktijkopdracht. De theoriecursus wordt gegeven door een ervaren docent, die de werknemers de nodige kennis en vaardigheden bijbrengt over een bepaald technisch onderwerp.

De praktijkopdracht wordt uitgevoerd op de werkplek, waar de werknemers de geleerde theorie direct in de praktijk brengen. De praktijkopdracht wordt begeleid door een coach, die de werknemers feedback en ondersteuning geeft.

We bieden verschillende hybride leertrajecten aan, die we afstemmen op de behoeften en doelen van de organisatie. We ondervangen stilstand door de inzet van vervangend technisch personeel, zodat ze zich volledig kunnen richten op het leren.

Omdat we de organisatie toch al analyseren voor het ontwerpen van een passend lestraject, maken we gelijk een overzicht van eventuele plekken waar veel te halen valt. We maken een lijst van de zwakke punten die we tegen komen en die leggen we samen met verbetersuggesties voor aan het management. Zo heb je niet alleen een upgrade van het personeel maar van de gehele organisatie.

We geloven dat hybride leren de sleutel is tot minder stilstand van productielijnen, meer teamwork en meer toptechnici. Benieuwd naar wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Vraag direct een gratis kennismakingsgesprek met ons aan!