Hoe zorg je er als werkgever voor dat de cursusstof goed bij je werknemers blijft hangen? Het oude spreekwoord luidt ‘al doende leert men’. Dat spreekwoord mag dan misschien oud zijn, maar het is niet minder waar. Dit is waarom we bij Ziprotech hybride leren aanbieden. In dit blog vertellen we je wat hybride werken is en wat hybride traingingen zijn, wat de voordelen ervan zijn en hoe wij hybride les geven.
Hoe gaat hybride leren in z’n werk?
Hybride leren zegt in principe dat je twee vormen van leren combineert. Dit kan een combinatie zijn van online leren en klassikale lessen volgen of van theorie en praktijk in een les. De verschillende lesvormen vullen elkaar aan, zodat er een completer lespakket ontstaat.
Als we de combinatie tussen theorie- en praktijkles nemen, krijgt een cursist voldoende achtergrondinformatie over het te leren concept. Alleen als dit alleen bij theorieles blijft, ontwikkelt de lesstof zich niet verder dan een abstract beeld in het hoofd van de cursist. Wanneer de cursist de theorie direct in de praktijk toepast, wordt het plaatje concreet gemaakt.
In deze blog focussen we ons op de combinatie theorie en praktijk, omdat we bij Ziprotech op deze manier onze in-company trainingen hebben ingericht. Waarom? Dat leggen we hieronder verder aan je uit, dus lees vooral door.
Wat zijn de voordelen van hybride leren?
Wanneer je kiest voor een training van Ziprotech waarin hybride leren wordt toegepast, brengt dat enkele voordelen (linken naar ‘Voordelen hybride leren’) met zich mee. Wat zijn die voordelen?
- De theorie blijft beter hangen. Uit onderzoek en uit onze ervaring blijkt dat leerstof beter blijft hangen als de cursist een persoonlijke ervaring heeft met de leerstof. De werknemers hebben direct en duidelijk de situatie voor zich waarin de opgedane kennis toegepast behoort te worden.
- Hybride leren voorkomt fouten. Doordat we de theorie direct toepassen op de werkvloer, nemen we misverstanden bij de cursisten direct weg. Zo zorgen we ervoor dat de stof niet per ongeluk verkeerd wordt geïnterpreteerd en opgenomen.
- Cursisten blijven beter bij de les. De afwisseling in de training zorgt ervoor dat je werknemers beter gefocust blijven. Je kunt je maar voor een beperkte tijd concentreren, zeker als je alleen maar lappen met droge informatie binnenkrijgt. Daarom houden we dit beperkt tot het noodzakelijke en vullen we dit aan met de toepassing in de praktijk.
Hybride leren – the best of both worlds
Zoals we hierboven al even aanstipten, creëert een les die enkel theorie (linken naar ‘Verschil theoretisch en praktisch leren’) behandelt niet meer dan een concept in iemands gedachten. Daarentegen, een les die alleen praktisch is, mist dan weer benodigde achtergrondinformatie. Doen is leuk, maar als dat zonder richting gebeurt, komt er weinig van leren terecht.
Hybride leren, zoals we dat aanpakken bij Ziprotech, haalt het beste van de twee lesvormen naar boven. Eerst wordt de fundering gelegd in een theorieles, waarna die theorie direct op de werkvloer (linken naar ‘Waarom in-company’) in de praktijk wordt gebracht.
Dit zorgt niet alleen voor afwisseling en dat de informatie beter blijft hangen. Het brengt ook extra realisme met zich mee, omdat je werknemers de lesstof direct op hun eigen werkplek inzetten.
Hoe ziet hybride leren bij Ziprotech eruit?
Wanneer je een in-company training bij Ziprotech boekt, krijgen je werknemers een lespakket waarbij ze de nodige theoriekennis in de ochtend tot zich nemen en diezelfde middag nog in de bekende werkomgeving in de praktijk brengen. Dat mag duidelijk zijn.
Daar blijft het echter niet bij. Samen met verschillende partijen binnen de organisatie kijken we naar de behoefte van de organisatie. Ons trainingsaanbod is volledig modulair en kan aangepast worden aan wat strikt noodzakelijk. Ook evalueren we de organisatie en brengen we de zwakke punten in kaart. Deze punten leggen we samen met verbetersuggesties aan je voor, voor een extra boost voor het hele bedrijf.
Daarnaast zorgen we met vervangend personeel. De bedrijfsprocessen blijven draaien, terwijl je eigen werknemers de cursus volgen. Zo voorkomen we dubbele kosten door stilstand (linken naar ‘Wat/hoeveel kost het je als je productielijn stil staat’).
Ben je benieuwd naar wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek met ons in.