Waarom In-Company?

Bij Ziprotech hechten wij veel belang aan de effectiviteit van onze trainingen. Daarom kiezen we voor hybride leren via een in-company training. Uit onderzoek is gebleken dat dit zekere voordelen met zich meebrengt voor zowel de organisatie als het personeel. In deze blog leggen we uit wat een in-company training is, wat de voordelen zijn en hoe een in-company training van Ziprotech eruit ziet.

Wat is een in-company training?

Laten we beginnen met wat we verstaan onder een in-company training. Een in-company training is een training die op maat is gemaakt voor een specifieke organisatie of afdeling, en die op de locatie van de klant wordt gegeven.

Het doel van een in-company training is om de kennis, vaardigheden en competenties van de deelnemers te verbeteren, en om de samenwerking, communicatie en prestaties binnen het team of de organisatie te versterken. Een in-company training kan verschillende onderwerpen en vormen hebben, afhankelijk van de leerdoelen en wensen van de klant.

De voordelen van op de eigen werkplek leren

Een in-company training brengt enkele voordelen met zich mee. Zo helpt het bijvoorbeeld met het beter onthouden van de lesstof. Doordat de cursisten direct nadat ze de theorie hebben geleerd deze in praktijk brengen, blijft het geleerde veel beter hangen.

Zeker als het in de eigen werkomgeving gedaan wordt. Dit komt doordat er dan een herkenbare context wordt gegeven aan de droge theorie. Het is eigenlijk net als een zwemles. Eerst wordt uitgelegd welke beweging je moet maken. Vervolgens oefen je deze beweging op het droge, voordat je het water inspringt en daadwerkelijk gaat zwemmen.

Door de bekende omgeving voelen de cursisten zich onbewust ook meer op hun gemak. Hierdoor kunnen ze zich tijdens de theorietraining hun hoofd beter bij de les houden. Dit versterkt het effect wat we hierboven noemden.

Tot slot scheelt het in de kosten. Door gebruik te maken van een ruimte binnen het bedrijf, is het niet nodig een externe ruimte te huren. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je personeel effectief leert, maar een monetair voordeeltje is mooi meegenomen.

In-company training bij Ziprotech

Nu de vraag: hoe pakken we bij Ziprotech zo’n in-company training aan? Simpel gezegd, door een degelijke analyse en goede samenwerking. We gaan met jou in gesprek over de uitdagingen die je van dag tot dag tegenkomt binnen de organisatie. Aansluitend nemen we zelf een kijkje hoe het er aan toegaat op de werkvloer, zodat we een duidelijk beeld krijgen van de organisatie.

Jouw input uit ons gesprek en de gemaakte observaties nemen we mee in een diepte-analyse waarin we kijken waar de sterke punten liggen en waar er kansen zijn voor verbetering. Hier baseren we ons op maat gemaakte advies op, welke we graag met de verschillende steekhoudende groepen binnen de organisatie doorspreken.

In dit advies zit ook een voorstel voor een coachings-, trainings- en/of verbeteringstraject. Deze begeleiding sluit volledig aan op dat wat de organisatie volgens ons nodig heeft om zichzelf naar het volgende niveau te tillen. We willen benadrukken dat dit een advies is. Het laatste wat we willen is dat wij ‘wel even komen vertellen hoe het wel moet’. We hebben vertrouwen in het talent binnen de organisatie en zien net als jij graag dat deze potentie volledig benut wordt. Het staat jullie dan ook vrij de adviezen kritisch te bekijken en erover te discussiëren met ons.

Kennis, ervaring en samenwerking

Jarenlange ervaring in de technische wereld binnen Ziprotech en onze kennis van Lean en Scrum zijn voor ons de leidraad bij het observeren en analyseren van elke organisatie waar we op bezoek mogen komen. Deze kennis houden we niet voor onszelf, maar die delen we met iedereen binnen de organisatie.

Het opbouwen en ondersteunen van een duurzame, langdurige samenwerking staat bij ons voorop. Hierbij zijn openheid en onderling vertrouwen van groot belang. De adviezen die we je geven zijn volledig objectief en geen waardeoordeel.

Het is zoals het is, vaak zijn bedrijven zo namelijk gegroeid, processen blijven vaak achter en mensen krijgen tunnelvisie, wij kunnen daar geen oordeel over geven. Enkel adviseren doordat wij onbevooroordeeld kijken naar de organisatie.

Waarom In-Company

Laten we samen inzicht geven in wat er gebeurt in jouw organisatie en onderzoeken hoe we dit kunnen verbeteren als team!

Benieuwd geworden naar wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op en vraag geheel vrijblijvend een gesprek met ons aan. En wie weet komen we binnenkort bij jouw organisatie over de vloer.