Benjamin zit aan de vergadertafel en rapporteert aan de opdrachtgever.

Trajecten Ziprotech

Samenwerken met Ziprotech kan op verschillende manieren. Wil jij weten waar jouw bedrijf kan veranderen / verbeteren? Dan beginnen we altijd met een Lean verbeterscan. Deze bedrijfsscan gebruiken wij om te bepalen waar de mogelijkheden in jouw organisatie liggen en welke traject hierbij het beste past. Ziprotech werkt vanuit de LEAN gedachte.

Aangezien wij de taal van zowel de techneut, de engineers én de directie spreken kunnen we als geen ander doordringen tot de kern van het probleem en dragen wij binnen een week concrete verbeterpunten aan waarmee je aan de slag kan.

Ontbreken de kennis, de kunde of de vaardigheden om hiermee zelf aan de slag te gaan, dan kun je Ziprotech ook inhuren om het verbetertraject te begeleiden.

Vanuit de Lean gedachte is ontwikkeling van medewerkers essentieel. Zijn jouw operators of collega’s van de technische dienst gebaat bij een coaching of een training? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Een enkele training of een aantal op maat gemaakte modules, die volledig hybride en in company worden gegeven, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Doe de Lean verbeterscan bij Ziprotech

Lean verbeterscan

Wil je weten waar je bedrijf kan veranderen / verbeteren? Met de Lean verbeterscan loop ik maar liefst 4 dagen mee in de organisatie om op basis hiervan op de vijfde dag een beeldvorming en advies te geven voor verbetering.

Vanuit de werkvloer wordt er naar de organisatie gekeken, want hier is waar het werk gebeurt en vanuit de werkvloer kan het inzichtelijk gemaakt worden wat en waar er verbetert kan worden.

Wordt het verbetertraject vervolgens uitgerold, dan gaan we een samenwerking aan, waarbij kennisdeling, coaching en training van het personeel centraal staat én krijg jij € 750,- korting op het verbetertraject.

Verbetertrajecten

Er komen steeds meer klachten van jouw klanten over de kwaliteit van de geleverde producten.

Wat nu? Waar ligt dat aan? Het is namelijk niet alleen een kwestie van het product repareren en/of vervangen. Veel belangrijker is: waar gaat het mis in het proces?

Ontbreekt de kennis, de kunde of vaardigheden

Met de verbetertrajecten van Ziprotech, kijken we zonder oordeel vanuit de werkvloer naar je organisatie: het is zoals het is. Wij halen de onderste steen naar boven door middel van een uitgebreide verbeterscan en gaan gezamenlijk de uitdaging aan voor verbetering in jouw organisatie.

We zorgen voor een gedegen verbeterplan, onderzoeken de kern van het probleem en  leggen een goede basis voor jouw team om een lange termijn oplossing te kunnen aandragen met tools vanuit de LEAN filosofie, waarbij kennisdeling, coaching en training van het personeel centraal staat.

Dit is wat klanten vinden van hun samenwerking met Ziprotech

Benjamin heeft in de afgelopen anderhalf jaar verschillende opdrachten uitgevoerd voor de BTO en daar naast zet hij zich in als praktijkinstructeur op de afdeling Mechatronica en Elektrotechniek.

Het is erg prettig om met Benjamin samen te werken. Benjamin is een man met visie, straalt rust uit, is deskundig en analytisch sterk. Benjamin kijkt met een frisse blik naar je organisatie.

Hij weet op een tactische manier de verbeterkansen te benoemen. Komt met een gedegen plan en neemt hier de betrokken medewerkers op een natuurlijke manier in mee. Hiermee creëert hij draagvlak en komt op die manier tot resultaat.

De inzet van Benjamin resulteert in een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling die de BTO op dit moment doormaakt. Ook in de kennis overdracht naar onze leerlingen in opleiding (Talenten) is hij steeds weer in staat om de Talenten uit te dagen en intrinsiek te motiveren. De rust die hij uitstraalt en de kennis die hij heeft hebben een positieve invloed op de ontwikkeling van onze Talenten.

We zijn bij de BTO erg blij met de inzet van benjamin en de resultaten die hij met die inzet inmiddels heeft bereikt! En wat ook heel belangrijk is: Benjamin kan actief luisteren!

Arjan de Jager

Eigenaar, Barneveldse Techniek Opleidingen

In verband met de groei van ons bedrijf hebben wij Benjamin gevraagd te kijken waar eventueel verbeteringen zijn door te voeren in de diverse werkprocessen in de afdelingen hardware engineering en werkplaats.

Ik heb Benjamin ervaren als een prettige persoon om mee te communiceren, die niet bang is om gevoelige zaken bloot te leggen en te bespreken.

Hij heeft veel praktijkervaring opgedaan, die hij dan ook gebruikt in zijn verbetervoorstellen.

Benjamin betrekt alle disciplines in zijn onderzoek, analyseert de verkregen informatie en legt knelpunten vast in zijn rapportage, die hij duidelijk, met voorbeelden en goede onderbouwing, presenteert aan de directie.
Na diverse iteratieslagen heeft Benjamin diverse verbetervoorstellen in documenten vastgelegd en tevens voorbeelddocumenten geleverd.
Benjamin heeft op mij een erg positieve indruk achter gelaten.

Henk van Oosten

Eigenaar, Oostec b.v.

Coaching en training

Training voor operators

8-daagse training voor operators

Verdeelt over 8 weken en volledig in company met modules op maat voor jouw organisatie, bijvoorbeeld:

  • Veilig werken met elektriciteit (NEN3140) en hoe pas je dit toe op jouw eigen werkvloer
  • VCA en hoe gaat jouw organisatie daarmee om
  • Meten is weten, op je eigen machines om zo zelf de eerstelijns storingen op te kunnen lossen.

Om de kwaliteit te kunnen waarborgen, worden de trainingen in groepen van maximaal 8 personen gegeven.

Ziprotech traject coaching en cursussen

8-daagse training Technische Dienst

Verdeelt over 8 weken en volledig in company met modules op maat voor jouw organisatie, bijvoorbeeld:

  • Root cause analyse, kom tot de kern van het probleem van jouw machines en/of aparatuur, zodat je tot een structurele oplossing kunt komen.
  • Werken in een explosie omgeving (atex), hoe ga je ermee om en waar moet je opletten.
  • 5S, hoe voorkom je verspilling op jouw werkvloer met behulp van de Lean methode.

Om de kwaliteit te waarborgen, worden de trainingen in groepen van maximaal 8 personen gegeven.